Internet je uništio mnoge stvari koje su ljubav činile posebnom. Nedostaje mi način na koji se o ljubavi nekad govorilo i pisalo.

To još samo vidim u starim crno-belim filmovima. To samo vidim u prašnjavim, bledim fotografijama mojih deda i bake. Ne vidim više staru školsku ljubav. Zapravo, nikada je nisam doista videla ni iskusila.

Za mene takva ljubav znači poštovanje i dostojanstvo. Znači da ne iskoristiš nekoga na prvom izlasku. Znači da čak nema ni prvog poljupca.

STAROMODNA LJUBAV JE STRPLJIVA I

SPORA. NE ŽURI. NIJE PRLJAVA.

Želim ljubav koja se vrti oko razgovora. Želim razgovarati satima, licem u lice, a ne da nas ometa mobilni ili laptop. Želim se smejati, sve dok me ne zaboli stomak i želim da se osoba s kojom sam na sastanku nasmeje još jače. Želim stari tip školske ljubavi koja ne treba tehnologiju za zaljubiti se. Želim naći nekoga ko samo želi razgovarati sa mnom. I želim naći nekoga ko voli raditi.

Želim ljubav koja je strpljiva. Ne želim izlaziti s čovekom koji očekuje da će spavati sa mnom na prvom sastanku, ili trećem. Želim ljubav koja priznaje poštovanje kao temelj lepe veze pune poverenja. Želim upoznati nekoga kome je to normalno. Onoga ko mi se pruži bez osuđivanja ili žurbe. Želim staru školsku ljubav koja seks doživljava ozbiljno.

ŽELIM LJUBAV KOJA JE ISKRENA.

Ne želim čoveka koji ne želi slušati ono što imam za reći. Ne želim čoveka koji samo govori o sebi. Želim upoznati nekoga ko će mi dati do znanja kako se oseća. Trebam nekoga ko će mi reći istinu, čak i ako je to teško učiniti. I želim mu sve reći u lice, a ne kroz zaslon mobilnog.

Nije mi važno hoće li me označiti u svojoj objavi na društvenoj mreži. Nije me briga hoće li tamo izjaviti svoju ljubav. Iskreno, to mi ništa ne znači.

VAŽNE SU MI STVARI U STVARNOME SVETU SA STVARNIM LJUDIMA. I ŽELIM NEKOGA KO ŽELI ISTO TO.

Želim onu vrstu ljubavi koja se ne vrti oko ostalih. Sa tako mnogo ometanja na ovom svetu, lako je zaboraviti najvažnije stvari u životu. Želim nekoga ko će utišati mobilni kad ide na sastanak sa mnom. Želim nekoga ko će stvarno gledati mene kad s njim razgovaram. I želim ljubav koja je dragocena, jer onda znam da je stvarna.

Možda puno tražim u današnje vreme. Možda se previše nadam. Ali nastaviću sanjati o takvoj ljubavi. Bez obzira na to što kažu.

zdravaisretna.hr

SHARE
Previous articleNOVAK KROZ SUZE: Mislio sam da mogu…