– Jedino što mi je na pameti je odmor. Nemam nijednu pomisao da je kraj iza ugla. Možda je i duži odmor preko potreban, ne samo za povredu, nego i za um

– Nije u pitanju rame, kao što su neki pisali, već lakat. koji me muči već više od godinu i po dana! Bezveze je ovako završiti Vimbldon. Pokušao sam juče da se dovedem u stanje za igru. Proveo sam danas dva i po sata na stolu kako bi me “popravili”, ali nije pomoglo. Pola sata sam igrao sa nepodnošljivim bolovima. Kako je vreme prolazilo, tako se i bol rapidno povećavao. Najgore je bilo pri servisu i forhendu.

– Moraću da popričam sa specijalistom, kao što sam uradio prošle godine, da probamo da nađemo dugoročno rešenje. To što sami igrao dan za danom nikako mi nije pomoglo, ali to je situacija koju sam morao da prihvatim. Svakom sportisti je teško da proguta predaju. Pogotovo kada dobro igra, a ja sam igrao najbolje u poslednjih 10 meseci. Jasno je da ću morati da menjam raspored turnira. Još ne znam da li ću morati na operaciju. Odavno nisam ostetio ovakav bol, a to nikako nije dobar znak. Bol dolazi i odlazi. Što više igram, to je gore. –  iskren je bio Novak.

Srbin je uprkos bolovima, koji su ga mučili i u spomenutom duleu sa Adrijanom Manarinom, odlučio da pokuša da igra, ali je već na startu drugog seta, pri vođstvu Tomaša Berdiha (7:6, 2:0), odlučio da bi bilo najpametnije da preda.

Đoković je zbog vremenskih uslova, ali i najblaže rečeno čudne odluke organizatora, morao da igra dan za danom, što je samo dodatno pogoršalo bol. Zbog istog problema nije ga bilo ni na Mastersu u Majamiju.

– Te okolnosti mi nisu pomogle, ali sam pokušao sve. Dva i po sata sam posle zagrevanja bio na stolu i jednostavno tretmani i terapije nisu pomogle. Nivo bola se nije smanjivao, već samo povećavao. Rastao je svakodnevno. Osetio sam na početku turnira, pokušao sve sa svojim fizioterapeutom i lekarima iz ATP, ali nisam mogao više da igram. Do ovog trenutka sam mogao da nastupam, sada više ne, a možda je uticalo što sam igrao dan za danom. Nisam razmišljao da ni ne počnem meč, želeo sam da pokušam – dodao je Đoković.

Nažalost, zbog ovakvog raspleta situacije, odnosno prve predaje Đokovića na Grend Slemovima posle više od osam godina, i poraza od Endija Rodika na Australian Openu, na povratak na presto ćemo morati još, malo, da sačekamo.

S druge strane, Berdih će u polufinalu igrati sa Rodžerom Federerom, koji je rutinski porazio Miloša Raonića, dok će se u drugom sastati Sem Kveri i Marin Čilić.

 

Novak je šokirao svoje navijače i najavio mogućnost duže pauze!

 

– Jedino što mi je na pameti je odmor. Nemam nijedan pomisao da je kraj iza ugla. Možda je i duži odmor preko potreban, ne samo za povredu, nego i za um – rekao je Nole.

 

Totalni šok za njegove navijače…