Prvi pregledi u Los Anđelesu pokazali su da je Novaku potrebno vrijeme kako bi zaliječio ovu povredu.

 

Poznati teniski radnici Bogdan Obradović i Nikola Pilić sa nevjericom su primili vijest da postoji mogućnosti da Đoković ne nastupi na sljedećem mastersu.

 

U razgovoru za „Alo!“, oni su se složili da ne treba da izađe na teren kako ne bi rizikovao težu povredu.

 

– Žao mi je zaista zbog svega što se desilo. Još jedna nesrećna okolnost za njega i navijače. Nažalost, povreda lakta nije mala stvar, naprotiv. Velika šteta, izgubiće novih 1.000 bodova. Dešava se, profesionalni sportisti se često susreću sa nedaćama. Daće Bog da se što prije ta povreda sanira. Raspitaću se detaljnije kod njegovog tima o čemu se radi. Imam utisak da je u posljednjim mečevima na trenutke bio onaj stari i da je igrao dobro. Ipak, optimista sam i očekujem da ga vidim na terenu u najkraćem roku – rekao je Bogdan Obradović, bivši selektor Srbije.

 

Slično razmišlja i Nikola Pilić, nekadašnji savjetnik u Dejvis kup reprezentaciji Srbije.

 

– Još nije zvanično potvrđeno da neće igrati u Majamiju, a načuo sam da postoji opcija da ne igra. U svakom slučaju, to nimalo nije dobra vijest! Prvo, jer se zbog bolova u laktu ne može igrati vrhunski tenis, a drugo jer će izgubiti novih 1.000 bodova. To je gore nego da te boli zub. Šteta, zaista. Novak nas je razmazio, i mene i vas u Srbiji. Pet-šest godina je žario i palio svjetskim tenisom. Prije samo sezonu-dvije imao je nevjerovatnu prednost u odnosu na konkurente. Ljudi, on je i dalje drugi reket svijeta, ispadali su i Federer i Nadal i niko nije o tome toliko pričao. Izgleda da samo u Srbiji ljudi ne mogu da se pomire sa činjenicom da više nije broj jedan i da gubi pojedine mečeve. Vjerujte mi, on nije zaboravio da igra tenis, vratiće se – zaključio je Nikola Pilić.

(Alo.rs)